Inhalacije i kakve mogu biti?

November 25, 2022

Primena eteričnih ulja putem direktne i indirektne inhalacije

Ne postoji niko ko ne voli da njuška mirise i uživa u njima! Pa još ako im je poreklo potpuno bezbedno, zdravo i prirodno i imaju toliko benefita po kvalitet života, tu zaista nema dileme!

Pored lokalne primene eteričnih ulja topikalno (primenom na koži), čista eterična ulja terapeutskog kvaliteta se takođe mogu koristiti i putem inhalacija.

Postoje dve vrste tog načina upotrebe:

▫️Direktna inhalacija

▫️Indirektna inhalacija

▪️Direktna inhalacija podrazumeva udisanje eteričnih ulja direktno iz bočice u kojoj se nalaze ili pomoću inhalatora (inhalator može zameniti i šerpa sa vrućom vodom u kojoj ste dodali kap željenog eteričnog ulja).

▪️Indirektna inhalacija koristi difuzere, aroma lampe, sprejeve (sami možete da pravite osveživače prostora kombinovanjem destilovane vode i eteričnih ulja).

I kod udisanja i kod nanošenja eteričnih ulja na kožu, dolazi do apsorpcije istih u krvotok. Kod udisanja eteričnih ulja, ona putem središnjeg nervnog sistema dospevaju u pluća, a preko njiih u krvotok. Odatle deluju blagotvorno i na organe i sistem unutar tela.

Zamisliti samo koliko su sintetički mirisi i zagađen vazduh štetni po naše zdravlje.

Težite promeni, težite alternativi jer zaista u prirodi je možemo naći!

Inhalacija je jednostavna, praktična i neškodljiva primena eteričnih biljnih ulja. Samim tim ne čudi što je popularna, pored toga što je izuzetno delotvorna.

Kod nas možete naći čista eterična ulja terapeutskog kvaliteta (pepermint, lavanda i mandarina za sada), a naši roleri se mogu pohvaliti jednako kvalitetnim i čistim uljima od kojih su kreirani.

Kvalitet je za nas konstanta i sada i uvek!

Prelistaj dalje…