Šta je aromaterapija i da li ona ZAISTA radi? | Oleum

Šta je aromaterapija i da li ona ZAISTA radi?

Aromaterapija se upražnjava putem eteričnih ulja, ona su instrument za funkcionisanje same aromaterapije. Eterična ulja se dobijaju iz biljaka uglavnom destilacijom vodenom parom.

Jedan metod je i presovanjem kore kod citrusa i različitih drvenastih biljaka. Kod nas, na našem podneblju, se više koristi aroma nego terapija jer je za samu terapeutsku stranu aromaterapije neophodno vrlo ozbiljno znanje i oprez jer terapeutika samim eteričnim uljima možemo slobodno reći i nije preporučljiva, pored zvanične medicine. Ipak se lečenje eteričnim uljima smatra ozbiljnom alternativnom medicinom. Mi smo se kao brend oduvek držali po strani što se tiče ove tematike i tako će i ostati. Ne preporučujemo korišćenje eteričnih ulja u svrhu lečenja bilo čega jer smatramo da se benefiti samih eteričnih ulja mogu prepoznati i osetiti i samo na nivou arome, tj. udisanjem eteričnih ulja na različite načine.

 

Eterična ulja su se koristila od davnina. Stare civilizacije su ih primenjivale u kozmetici, lekovima, parfemima, začinima..

 

Danas su vrlo tražena, voljena i popularna u svetu, a za to postoje opravdani razlozi.

 

Što smo dalje odmakli u civilizacijskom napretku u svakom smislu, to smo se više udaljili od prirode i poštovanja iste. Živimo u zagađenim sredinama, zagađenim gradovima, pošumljenost je mala, a brzina života u svemu tome sve veća. Ne možemo se pohvaliti nekim istinskim suštinskim napretkom, koji uvek osvešćuje da za neke stvari, krucijalne za zdrav život i danas u budućnosti, ne postoji vek i epoha – PRIRODA UVEK ŽELI DA JOJ VRATIMO ČISTOĆOM, JEDNOSTAVNOŠĆU I NEGOM.

 

Obzirom da je svest o prirodnom za pohvalu sve češća, možemo reći da su i eterična ulja danas vrlo tražena, voljena i popularna u svetu, a od pre par godina u većoj meri i kod nas.

 

Kao rezultat čiste i neiskvarene prirode, eterična ulja nam pružaju potporu kvalitetnijem ,čistijem i zdravijem načinu života. Kako?

Udisanjem eteričnih ulja, ona putem središnjeg nervnog sistema dospevaju u pluća, a preko njih u krvotok. Odatle deluju blagotvorno i na organe i sistem unutar tela.

Na više nivoa nam ona poboljšavaju opšte stanje i čine svakodnevnicu zdravijom, lepšom i uživajućom.

 

Ono što je važno je načini kako ih koristima i sa kolikom znanjem im pristupamo, a o tome ćemo u nekom od narednih tekstova na blogu.

 

Unapredimo svoje živote, vratimo se onome što je starije od nas, usvojimo čisto i zdravo. I na kraju krajeva, uživajmo da bi nam se neko sutra osmehivalo. J

Trenutno nema komentara

Slični članci

09.
Sep.
2024.
Blog
Najčešće u životu govorimo o ljubavi i brizi za bližnje, porodicu i najbliže ljude sebi. Najčešće se tome i dajemo, s ljubavlju i iskreno&scaro...
15.
Nov.
2023.
Blog
Na tržištu postoji veliki broj osveživača prostorija, automobila i sl. Međutim, da li se zapitamo koliko su standardni osveživači koje kupujemo u prod...